Muskler, mat og myter

Skrevet av: Kristina Nordahl
Publisert: 05.02.2012

Hvor mange ganger har vi ikke hørt jenter som sulter seg, spiser mindre, og skipper middagen for å bli slankere og “veltrent”? Karbohydrater har jo nesten blitt et “banneord” for mange.
Jenter: SPIS! Det ikke alltid “hvor mye” man spiser som er problemet, men HVA man spiser.
Ren, og sunn mat er nøkkelordet: Og ikke minst rutiner på kostholdet. Enten om du vil ned i vekt eller bygge muskler og samtidig holde en bra form, er det viktig med gode rutiner på kosthold.
Aldri skipp måltidene dine, og ikke minst FROKOST: start dagen med en god frokost, bestående av både karbohydrater, proteiner, gode fettkilder og vitaminer/mineraler.
Jeg selv spiser 6-7 måltider hver dag, og for mange kan nok dette høres mye ut. Hver 2 ½ - 3.time spiser jeg, og er som regel alltid sulten når det begynner å nærme seg neste måltid. Hvorfor? Jo, forbrenningen er som en vedovn, hvis du ikke hiver ved inni på en stund, så slukker flammen dvs forbrenningen, å som da gjør at den blir dårligere dersom den ikke får påfyll. Går du en halv dag uten å være sulten?
Da kan det tyde på akkurat det; dårlig forbrenning. Det er altså ikke noe løsning å spise lite for å miste fett og bli slankere. Jenter skal ikke være redd for å spise verken mat eller karbohydrater, men løsningen er å spise ren mat. Her er eksempler på det:
Proteinkilder: Kyllingfilet, biff, kalkun, svin, reker, scampi, laks, torsk, sei, egg
Karbohydrater: Fullkornsris, fullkornspasta, søtpotet, havregryn, rene kornblandinger,
Fettkilder: Omega 3-6-9, Undos choice, nøtter, avocado

Skrevet av: Kristina Nordahl

Skriv en kommentar:

For å skrive en kommentar må du være innlogget.